Over ons

Wij zijn Kim en Dion uit Maastricht. Sinds 2017 hebben we een nieuwe woning betrokken. Als snel waren we aan het denken om een hond als huisdier te nemen. We hadden enkele wensen waar het ras aan moest voldoen. Nauwelijks tot geen haren verliezen, niet al te groot in formaat, goed om kunnen gaan met kinderen, een lief maar ook pittig karakter hebben, waaks zijn en je moet er een flink stuk mee kunnen wandelen.

Via onze grote vriend Google kwamen we al snel uit bij de Manchester terriër. Dit ras voldeed eigenlijk aan al onze wensen. Na heel veel lezen en informatie absorberen hebben we een fokker uit Zwaag (West Friesland) gebeld om meer informatie te verkrijgen. De naam van de fokker is Thunder Dragon en wordt geleid door Sandy en Auke Krijgsveld. Al snel was een afspraak gepland  om een bezoek te brengen aan deze fokker om het hondenras te ontmoeten. We hadden het ras nog nooit in het echt gezien.

Op een zaterdag heel vroeg in de auto gestapt en koers gezet richting Zwaag. Een hele lange rit maar je moet er iets voor over hebben! Het is tenslotte belangrijk om je bewust te maken welk ras je gaat kiezen. Eenmaal aangekomen in Zwaag werden we meteen met het temperament van het ras geconfronteerd. Erg waaks en een zeer goede en zware blaf. Je verwacht in ieder geval geen kleine hond.
Als de Manchester terriër je voor de eerste keer ziet is de hond op zijn hoede. Even aftasten wie hij/zij voor zich heeft staan of zitten. Na verloop van tijd komt er enige vorm van vertrouwen en kun je de hond dan ook voorzichtig benaderen om te aaien. Hierbij viel al meteen de korte en ruwe vacht op.
Na ruim twee uur gesproken te hebben met Sandy en Auke hadden we een heel goed beeld gekregen. Wat een geweldig en een bijzonder ras! We waren meteen verliefd.

Na een paar dagen hadden we besloten om ons op de lijst te laten zetten voor een pup van dit ras. Dit zou een lange tijd wachten worden aangezien er op dat moment nog niet geheel duidelijk was wanneer er een nest zou komen.

Al snel na ons bezoek in Zwaag werden we via Sandy in contact gebracht met Luc en Christine, zij verwachten op korte termijn een nest van Laika en indien alles goed gaat en er voldoende teefjes in het nest zitten, komen we waarschijnlijk in aanmerking voor een pup. Wat een mooi nieuws! Zeker met het idee dat het voorlopig nog wel even kon gaan duren. Na een “huisbezoek” bij Luc en Christine waren we nog meer overtuigd, wij wilde heel graag een Manchester terriër. 

Op 2 juli 2018 beviel Laika van 4 teefjes en 1 reutjes. Dit betekende dat ook wij een pup zouden krijgen.
 
De echte voorbereidingen waren begonnen en we waren in afwachting van een eerste bezoek aan de donderdraakjes. Bij ons bezoek waren we onder de indruk van de pups en de manier hoe Laika de kleintjes verzorgde. 
Luc en Christine hebben samen met Sandy een besluit genomen wie welke pup zou krijgen. wij kregen hoe toepasselijk, pup Oranje, den Hollander, wij noemde haar Raya!
manchesterterrier raya foto