Eindelijk! Het is zo ver!

Donderdag 5 mei was het eindelijk zo ver. We zijn aan de tocht naar Canada begonnen om Zepp op te halen.
Deze dag is voor ons al heel vroeg begonnen. Om eventuele problemen op Schiphol voor te zijn zijn we om 04:10 vertrokken.

Na een rit van net geen 2 uur kwamen we in de parkeergarage aan. Deze was zeer vriendelijk voor ons en opende de slagbomen geheel vanzelf. Na een mooi plekje gevonden te hebben zijn we met de shuttle bus naar de terminal gebracht. Eenmaal in de vertrekhal aangekomen was het inmiddels 06:30. Koffer inchecken, CHECK! Door de eerste controle met de boardingpass, CHECK! Tweede controle was de grenscontrole, CHECK! Wow! dit ging snel! Het was pas 07:30 en we waren al in het vertrekgedeelte van Schiphol! So far so good.

Als je naar Canada reist moet je aan strenge voorwaarden voldoen voor wat betreft COVID-19 regels. Wij hadden op voorhand al alle benodigde papieren doorgestuurd. Hierdoor was het enkel nog melden bij de gate die hiervoor ingericht was. Daar kreeg je een stempel als alles in orde was. Ook dat was CHECK! En toen… 3 uur wachten voordat we mochten vertrekken (inclusief de vertraging van een uur)!

We zijn uiteindelijk om 12:15 opgestegen. Na een vlucht van bijna 8 uur zijn we aangekomen in Toronto (Canada). Ook hier weer hetzelfde, door de grenscontrole, CHECK! Door de COVID-19 controle, CHECK! Om 14:50 Canadese tijd liepen we naar de huurauto met ons koffer! Hier mogen we toch niet over klagen.
Op weg naar het hotel hebben we enkele files gehad. Deze vielen gelukkig mee waardoor we dan ook snel op de kamer onze rust konden nemen. Het was een lange dag en rit!

Sweet dreams!